Φροντιδα κοσμηματων

Ασήμι 925
Όπως αναφέρεται σε όλα τα προϊόντα μας, όλα μας τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925 αποκλειστικά στο εργαστήριό μας. Το ασήμι ανήκει στην κατηγορία των πολύτιμων μετάλλων και μένει ως έχει στο χρόνο, αλλά τα υπόλοιπα υλικά του κράματος 925 τείνουν να οξειδώνονται από τη φύση τους, με την πάροδο του χρόνου. Η οξείδωσή τους συμβαίνει λόγω της έκθεσής τους στον ατμοσφαιρικό αέρα και λόγω του pH του ανθρώπινου δέρματος και του ιδρώτα σε ορισμένες περιπτώσεις. Προτιμήστε να τα φοράτε στο ντους ώστε να πλένονται μαζί σας ή να τα πλένετε κάθε φορά αφού τα φορέσετε με νερό και σαπούνι και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί. Έτσι διατηρούνται πάντα καθαρά και λαμπερά. Σε περίπτωση που εμφανιστεί φυσική οξείδωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα ή κάποια συγκεκριμένα καθαριστικά κοσμημάτων που διατίθενται στην αγορά (ρωτήστε μας) για να τα καθαρίσετε.

Εάν η οξείδωση τους επιμένει προτείνουμε τα εξής:

1. Τοποθετούμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάτο ενός μπολ, με την αστραφτερή του πλευρά προς τα πάνω.

2. Ρίχνουμε μέσα μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

3. Βάζουμε μέσα τα κοσμήματα που χρειάζονται καθάρισμα.

4. Βράζουμε νερό σε ένα βραστήρα και το ρίχνουμε όσο πιο καυτό γίνεται μέχρι η στάθμη του να καλύψει εντελώς τα κοσμήματα.

5. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέσα και ανακατεύουμε αργά.

6. Βγάζουμε τα κοσμήματα από το νερό και τα σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανί.

Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ξανά για βαθύτερο καθαρισμό.


Μην ασκείτε πολλή πίεση στα δαχτυλίδια ή τα βραχιόλια με ρυθμιζόμενο μέγεθος καθώς λόγω της ιδιότητας του το μέταλλο τείνει να σκληραίνει και μερικές φορές να σπάει. Καλό θα είναι να γνωρίζετε το ακριβές μέγεθος του δακτύλου ή του καρπού σας για την καλύτερη δυνατή κατασκευή στα μέτρα σας και για να αποφεύγετε τέτοιες περιπτώσεις.

SOS: Μην φοράτε τα κοσμήματά σας όταν επισκέπτεστε το κομμωτήριο καθώς οι βαφές και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται εκεί περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να  βλάψουν ή και να καταστρέψουν τα κοσμήματά σας.


Επιχρύσωμα 24Κ
Η βάση των κοσμημάτων μας είναι ασήμι 925. Το επιχρύσωμα είναι ένα λεπτό στρώμα χρυσού πάνω στην βάση από ασήμι. Για να διατηρηθεί το χρώμα του κοσμήματος στον χρόνο απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή καθώς δεν πρόκειται για το φυσικό χρώμα του κοσμήματος, αλλά για την επικάλυψη του. Το επιχρύσωμα φθείρεται εκ φύσεως με την πάροδο του χρόνου και μπορούμε μόνο να την επιβραδύνουμε. Συνιστάται η αποφυγή επαφής με οποιοδήποτε χημικό προϊόν (άρωμα, λοσιόν, κρέμες κ.ο.κ.).


Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό και το φρεσκάρισμα των κοσμημάτων σας επαναφέροντας τα στην αρχική τους λάμψη και υφή. Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες.