Φροντιδα κοσμηματων

Ασήμι 925
Όπως αναγράφεται σε όλα μας τα προϊόντα, όλα τα κοσμήματα μας είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925 στο εργαστήριο μας. Το ασήμι ανήκει στην κατηγορία των πολύτιμων μετάλλων και έχει την ιδιότητα να οξειδώνεται εκ φύσεως, στο πέρασμα του χρόνου. Η οξείδωση του προκύπτει λόγω της έκθεσης του στον ατμοσφαιρικό αέρα και λόγω του ph του δέρματος σε κάποιες περιπτώσεις. Τα κοσμήματα πλένονται ταυτόχρονα μαζί σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Για τον καθαρισμό τους μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και ένα ειδικό πανί για κοσμήματα ή κάποιο από τα ειδικά καθαριστικά κοσμημάτων που υπάρχουν στο εμπόριο(ρωτήστε μας σχετικά).
Αν υπάρξει έντονο φαινόμενο οξείδωσης προτείνουμε το εξής:

1) Δημιουργήστε μία πάστα από σόδα και νερό.
2) Απλώστε μία μικρή ποσότητα στην επιφάνεια του κοσμήματος.
3) Τρίψτε το με ένα πανάκι ή με μία καθαρή μαλακή οδοντόβουρτσα.
4) Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε το με καθαρό πανί.
Επίσης μην ασκείτε συχνά μεγάλη πίεση στα δαχτυλίδια με ρυθμιζόμενο μέγεθος καθώς λόγω της ιδιότητας του μετάλλου, τείνει να σκληραίνει και ενίοτε να σπάει. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε το μέγεθος του δακτύλου σας ακόμα και στα κοσμήματα με ρυθμιζόμενο μέγεθος, για την καλύτερη δυνατή κατασκευή τους στα μέτρα σας και την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων.

Επιχρύσωμα 24Κ
Η βάση των κοσμημάτων μας είναι ασήμι 925. Το επιχρύσωμα είναι ένα λεπτό στρώμα χρυσού πάνω στην βάση από ασήμι. Για να διατηρηθεί το χρώμα του κοσμήματος στον χρόνο απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή καθώς δεν πρόκειται για το φυσικό χρώμα του κοσμήματος, αλλά για την επικάλυψη του. Το επιχρύσωμα φθείρεται εκ φύσεως με την πάροδο του χρόνου και μπορούμε μόνο να την επιβραδύνουμε. Συνιστάται η αποφυγή επαφής με οποιοδήποτε χημικό προϊόν (άρωμα, λοσιόν, κρέμες κ.ο.κ.).

Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό και το φρεσκάρισμα των κοσμημάτων σας επαναφέροντας τα στην αρχική τους λάμψη και υφή. Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες.